Trening skijanja

Dana 16.02.2021. na stazi ski centra Ravna planina održan je trening skijanja u organizaciji SO BiH. Treningu su prisustvovali članovi Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama “OAZA”, Udruženje za pomoć djeci  i omladini sa posebnim potrebama “Sunce”-Pale i  Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin-Fojnica.

Trening skijanja protekao je u izvanrednoj atmosferi uz stručni nadzor trenera Udruženja „OAZA“.

Sportisti su usavršavali veleslalom tehniku i pripremali se za državno prvenstvo SO BiH koje će se održati krajem februara na skijalištu Ski centra Kneževo. Takmičenje će biti ujedno i kvalifikaciono za Special Olympics World Winter Games in Kazan, Russia in 2022.

Naši sportisti su vrijedno trenirali ali pored sportskog duha razvijali smo i životne socijalne vještine, samostalnost i osnaživanje u borbi za promjene u društvu.

 

Skijanje psihološki pozitivno utiče na samopercepciji, spoznaju o mogućnosti samostalnog kretanja, povećava samopouzdanje i samopoštovanje, fizički mobilitet, te pozitivno djeluje na razvoj motoričkih vještina.

Kroz sport se mijenja svijest i ostalih koji su uključeni u sport, pa i društva što najbolje pokazuje ljubazno osoblje ski centa Ravna planina koje je postavilo stazu i bilo nam na usluzi tokom našeg boravka na stazi.

Idemo dalje…

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share