SPORTSKE IGRE OAZE 2023 SVEČANO OTVARANJE

🌟SPORTSKE IGRE OAZE 2023. 🌟
✨ Svečano otvorenje Sportskih igara Oaze – 28. 09. 2023. godine. ✨
✨ Međunarodno takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama i apsolutna promocija njihovih mogućnosti i sposobnosti kroz sport, svjedočit ćemo narednih dana, kada se budu srcem borili za pobjedu, ali i za svoje zasluženo mjesto u društvu.
✨Ceremoniji otvaranja prisustvovali su mnogobrojni donatori, partneri, saradnici prijatelji.
🤝 Posebno se zahvaljujemo gospodinu Samiru Avdiću, dogradonačelniku grada Sarajeva, kao i predstavniku federalnog ministarstva rada i socijalne politike, gospodinu Dobrici Jonjić.
🤝 Takođe se zahvaljujemo i gospodinu Adebayo Babajide, zamjeniku šefa delegacije EU, kao i predstavnicima Fondacije Don Carlo Gnocchi.
🤝 Zahvaljujemo se Gradskoj Upravi Grada Sarajevo, ali i J.P. Međunarodnom aeorodromu “Sarajevo”.
🤝 Zahvaljujemo se Specijalnoj Olimpijadi BiH kao i predstavnicima Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom KS, predstavnicima Caritasa u BiH.
🍀 Veliko hvala i svim našim volonterima što su svake godine tu sa nama i svima onima koji su na bilo koji način podrška sve ovo vrijeme.
🏃Naše takmičenje započelo je sa sportskom disciplinom atletika, koja se održala u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“.
🤝Hvala svima što podržavate, uljepšavate i pružate podršku sportistima/osobama sa intelektualnim teškoćama .
🤝Sportske igre Oaze su podržane od strane švedske nevladine organizacije MyRight – Empowers people with disabilities ,koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju, kao i Fondazione Don Gnocchi iz Italije.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share