Radionica: “Art terapija”

🎨Art terapija je ekspresivna terapija koja kroz kreativnost i projektivne tehnike ostvaruje proces stvaranja umjetničkog djela u cilju poboljšanja mentalnog, fizičkog i emocionalnog stanja osobe.
🎨Kroz kreativnost i projektivne tehnike, osoba dolazi do skrivenih misli i osjećanja. Oslobađanjem energije, oslobađa se i stres, a podstiče optimizam, socijalnost, samopoštovanje i smatra se da je pozitivno razmišljanje jedan od osnovnih pokazatelja uspeha. Kroz umetnički proces uče se promjene i uviđaju drugačiji načini reagovanja i ponašanja. Mogućnost da se, kroz umjetničko izražavanje i njegovu kasniju analizu, emocije osvjeste na neverbalnom nivou i poslije pretoče u riječi, doprinosi povećanju uvida, razumjevanja i ima veliki terapijski potencijal.
👥 U okviru projekta „Play beyond borders“ održana je online radionice za osoblje Doma „Marija naša nada“ i Udruženja „OAZA“ ovaj put na zanimljiv i autentičan način kroz art terapiju.
🤝Aktivnost podržana kroz projekat “Play beyond borders” finansijski podržane od strane talijanske Fondazione Don Gnocchi

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share