Poziv na izložbu radova nastalih na Art – line radionicama pod nazivom: “Druži se i stvaraj”

Dragi prijatelji,

bila bi nam izuzetna čast kada biste se odazvali našem pozivu i posjetili izložbu radova nastalih na Art-line radionicama Udruženja “Oaza” koja se organizuje u okviru projekta “Od margine do uključenosti” čija je implementacija odobrena i finansijski podržana u sklopu projekta Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS) kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Porticus fondacije.

Cilj projekta je bolji položaj osoba sa intelektualnim teškoćama u društvu kroz postizanje specifičnih ciljeva – poboljšanje kompetencija i socijalne uključenosti osoba sa intelektualnim teškoćama sa područja Općine Novo Sarajevo.

Izložba će biti upriličena 20.januara od 10 sati, u prostorijama Dječije kuće  Novo Sarajevo ( ul. Grbavička bb).

Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je saradnje članova i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se ove osobe bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu. Stoga naš likovno terapijski projekat završavamo izložbom za koju se nadamo da će postati tradicionalni događaj koji će okupljati osobe sa intelektualnim teškoćama i sve dobronamjerne građane. Ovaj događaj smatramo od iznimne važnosti za kulturu i socijalnu osviještenost naših građana.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share