Pozitivna SIO priča – Jovan Marković

Kada smo se upoznali na Specijalnoj olimpijadi Slovenije u Ljubljani nisam ni slutio da će naša priča izrasti u ovakvo divno prijateljstvo.

Nedugo zatim usledio je poziv na Sportske igre OAZA 2019. U prvom momentu šok, a onda neizmerna radost korisnika, a moram da napomenem i kolega, koje pamte Sarajevo još iz vremena Zimskih olimpijskih igara i legendarnog „vučka“. Moram spomenuti da je tada jedan deo korisnika/takmičara po prvi put prešla granicu neke strane države…

Sve je tada bilo nestvarno. Svečano otvaranje igara, uz bogat kulturno-umetnički program domaćina.

Takmičenja u stonom tenisu, kuglanju, atletici i plivanju su do perfekcije bili organizovani na čak četiri lokacije u gradu, a stručni radnici i korisnici iz Udruženja „OAZA“ su nam bili uvek pri ruci da nam ulepšaju boravak u Sarajevu. Tada sam mislio da ne mogu kvalitetnije da se organizuju jedne sportske igre sa velikim brojem takmičara.

Povratak u Novi Sad je isto bio spektakularan. Puno novih drugara, osmeha, medalja i divnih trenutaka.

Savršen doček i smeštaj u Hotelu „BM Internacional“. Divan osećaj i razmišljanje „čoveče kakvi su ovi domaćini“. Ovog puta smo upoznali i drugare iz obrazovnih institucija i ustanova socijalne zaštite širom Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Nadmetanja su realizovana do perfekcije. Volonteri, korisnici, stručni radnici su bili na visi zadatka, a takmičenje je propraćeno i od strane medija.

VELIKA ČAST nam je bila što smo učestvovali na velikom sportskom događaju, a sa druge strane smo PONOSNI što se jedna ovakva ustanova u Bosni i Hercegovini već toliko godina bavi sa mladima sa smetnjama u razvoju i omladinom sa invaliditetom.

ZAHVALJUJEMO SE NAŠIM NOVIM PRAVIM PRIJATELJIMA IZ UDRŽENJA ZA PODRŠKU OSOBAMA SA INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO „OAZA“, koji su učinili da nam i boravak u Sarajevu bude jednom rečju fenomenalan.

VIDIMO SE U NOVOM SADU!!!

 

koordinator Dnevnog boravka ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika

                                                         Jovan Marković

U Novom Sadu,  20.10.2019.godina     

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share