Posjeta članova Udruženja “OAZA” Art kući sevdaha

🎶 Članovi Udruženja “Oaza” posjetili su Art kuću sevdaha koja se nalazi u srcu Sarajeva. Objekat koji predstavlja kulturnu instituciju posvećenu promociji i očuvanju tradicionalne bosanske muzike, posebno žanra sevdalinke. Art kuća sevdaha igra važnu ulogu u očuvanju i promovisanju sevdalinke, popularnog muzičkog žanra koji odražava duboke emocije i tradiciju naroda Bosne i Hercegovine.
👥 Posjetili smo Muzej u kojim se nalazi arhivska građa i publicistika koja svojim sadržajima nudi historijski prikaz razvoja bosanskohercegovačke sevdalinke. Eksponati postavke kreću se od osvojenih nagrada, muzičkih instrumenata, dvojezičnih zapisa o svakom eksponatu, autorima, interpretatorima i muzičarima, pa do muzičkih kataloga, plakata, arhiva i sl. Svim ovim sadržajima je dodata i Sevdah kahva – prostor gdje su članovi uživali uz pravu bosansku kafu.
🤝 Zahvaljujemo se našem bosanskohercegovačkom sazliji Avdi Lemešu, te službi Art kuće sevdaha koji su organizovali i omogućili da uživamo u ovoj jedinstvenoj posjeti.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share