Online podrška članovima Udruženja Oaza

COVID-19 poznatiji kao Korona virus, ozbiljno je nagrizao kako naše zdravlje, tako i naš rad sa članovima i njihovim roditeljima/starateljima., ipak nije sve tako crno, a dok ovo razdoblje ne prođe kao i svi drugi poslovni parneri pokušavamo pružiti online podršku.

Čak i tradicionalno djelatnosti koje rade puno sa strankama i papirima,svoj rad prebacuju online.  Digitalizacija i poslovanje osim što u ovom slučaju trenutno štiti zdravlje definitivno doprinosi očuvanju okoliša.

Vodeći računa o zdravlju svih nas i poštujući smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, s ciljem suzbijanja širenja zaraze koronavirusom obavijestili smo sve članove kako će Udruženje “Oaza” stajati na raspolaganju svim svojim članovima i u ovim teškim trenucima. S obzirom da su zabranjena okupljanja i fizički kontakti omogućili smo podršku putem popularnih servisa, poput Viber ili FaceBook-a, te u krajnjem slučaju fizički, ukoliko je neko od članova u teškoj materijalnoj situaciji.

Druženje i međusobna podrška nam je najvažnija u periodu koji je ispred nas. Članovi Udruženja “Oaza” uz stručnu službu Udruženja sudjeluju u edukativnim i zabavnim radionicama koje se održavaju na alternativne načine. Psiho-socijalna podrška se pruža kontinuirano našim članovima i njihovim porodicama. Aktivnosti su pokrenute zbog nemogućnosti održavanja redovnih edukativnih radionica i sportskih aktivnosti na koje su članovi itekako navikli.  Iako je ovo sasvim nova situacija za njih, članovi su oduševljeni ovim načinom komunikacije i realizacije aktivnosti, te svakodnevno šalju slike i video snimke njihovih aktivnosti.

Udruženje je sa svojim članovima pokrenulo i još jednu pozitivnu priču dijeljenjem poruke #OstaniteKući kako bih podizali svijest javnosti o poštivanju mjera koje su uvedene u cilju smanjenog širanja infekcije.

 

Podsjećamo vas na 24h dostupan broj 033/766-526, te online dostupan viber broj 062/752-225. 

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share