Održan kamp “Jednakost za sve” u Makedoniji

Здружение на лица со церебрална парализа и други попречености – Велес (Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom i drugim invaliditetom – Veles), u periodu od 05 do 10. 11. 2023. godine, na Berovskom jezeru u Republici Sjevernoj Makedoniji, održao se kamp za osobe sa invaliditetom “Jednakost za sve”, u kojem su učestvovale nevladine organizacije iz Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
✔️ Na kampu je učestvovalo 50 osoba sa invaliditetom, kao predstavnici ZLCPDP-Veles, Bravura Kooperativa-Delčevo, “Volja za lavet”, Velika Plana-Srbija, “Centar za inkluziju i podršku u zajednici” Pula-Hrvatska, Udruženje “Sunce”, Mostar i Udruženje “Oaza” iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.
✔️ U kampu su se realizovale sljedeće aktivnosti:
– zajedničko strateško planiranje
– rekreacija u prirodi
– sportske aktivnosti sa prilagođenim sportskim igrama
– psihološke radionice
– druženje u prelijepom prirodnom ambijentu
✔️ Projekat „Jednakost za sve“ finansijski podržava Evropska unija kroz projekat „Tehnička pomoć za unapređenje podsticajnog okruženja za organizacije civilnog društva u Republici Severnoj Makedoniji“.
✔️ Cilj projekta „Jednakost za sve“ je kreiranje strategije za zajedničku dalju plodnu saradnju kroz uspostavljanje mreže nevladinih organizacija iz regiona, radi razmjene iskustava i izgradnje budućih partnerstava.
🤝Zahvaljujemo se Daliborki Zlateva, kao i svima ostalima koji su bili dio ove organizacije i koji su omogućili da se po prvi put organizacije osoba sa intelektualnim teškoćama i drugim invaliditetom, iz bivše Jugoslavije, okupe na jednom mjestu, te da zajednički, razvijanjem strategija, u budućnosti, djeluju prema Evropskoj Uniji.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share