Obuka za mlade osobe sa invaliditetom „Aktivno traženje posla“

Uspiješno smo priveli kraju još jednu fantastičnu misiju. Članovi Udruženja „Oaza“ kroz četverodnevni boravak na lokaciji Međugorja prisustvovali su obuci za mlade osobe sa invaliditetom „Aktivno traženje posla“ održane u periodu od 29.06. – 02.07. 2021. godine, u organizaciji Caritas BiH.
Obuka je obuhvatila realizaciju uz precizne i strukturirane sesije:
– prava osoba sa invaliditetom;
– samopouzdanje;
– kritičko mišljenje i komunikacija;
– postavljanje ciljeva;
– vještine i znanja;
– pisanje životopisa i motivacijskog pisma;
– aktivno traženje posla i priprema za razgovor s poslodavcem;
Ovom obukom se nastojalo da se razviju kompetencije osoba sa invaliditetom za aktivno traženje posla u svrhu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada. Izuzetno smo sretni i ponosni da su naši članovi imali priliku usavršiti pisanje, komunikaciju i prepoznati ključne vještine koje se traže u oglasima za posao.
 
 
 Pravo na rad, pravo na samostalan život, pravo na standard života samo se neka od prava koja su osobama sa invaliditetom garantirana dokumentima kao što je to UN Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom.Zahvaljujemo se organizatorima Caritas BiH na ukazanom povjerenju i prilici za usavršavanjem u oblastima ključnim za stvaranje kvalitetnijeg života osoba sa invaliditetom i ravnopravnog društva u našoj zemlji. Također zahvaljujemo se svim vrijednim učesnicima obuke kao i našim hrabrim članovima.
Osim usvojenih znanja i vještina ovaj boravak ćemo pamtiti po veseloj atmosferi, druženju i pozitivnoj energiji koju smo međusobno podijelili.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share