Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu održana međunarodna konferencija pod nazivom: „Primjena savjetovanja u praksi socijalnog rada – izazovi i savremene spoznaje“

🍀 Dana 20.11. 2023. godine, predstavnici Udruženja “Oaza” prisustvovali su na međunarodnoj konferenciji pod nazivom: „Primjena savjetovanja u praksi socijalnog rada – izazovi i savremene spoznaje“ koja se održala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.
🍀 Na konferenciji je učestvovalo oko 100 učesnika (socijalnih radnika, pedagoga, psihologa, psihoterapeuta, studenata socijalnog rada) iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
🍀 Glavni cilj konferencije bio je predstaviti savjetovanje kao profesionalni odnos koji je namijenjen osnaživanju pojedinaca/grupa kako bi živjeli kvalitetniji život. Pored teorijskih razmatranja o važnosti unapređenja savjetodavnog rada u Bosni i Hercegovini i regionu, konferencija je bila prilika da stručni djelatnici iz područja mentalnog zdravlja aktivno učestvuju i predstave profesionalna iskustva u radu sa pojedincima, djecom, mladima, bračnim partnerima i porodicama u prevazilaženju životnih teškoća uz pomoć savjetodavnog rada.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share