Malmo Open 2020

Stonoteniska ekipa Udruženja Oaza u proteklom periodu boravila je u Švedskoj na međunarodnom sportskom takmičenju Malmö Open 2020, koje se ove godine održalo od 06. do 09. februara u organizaciji FIFH Malmö, uz učešće od preko 2500 takmičara, osoba s invaliditetom iz 12 zemalja Evrope.
Ove godine stručna služba Udruženja “Oaza” zajedno sa trenerima  odlučilo je da će se naši momci takmičiti u stonom tenisu. Malmo Open je jedna od najvećih sportskih manifestacija za osobe sa invaliditetom. Takmičenje se održava jednom godišnje u prvoj polovini februara u Malmeu, na jugu Švedske.

Prvi dan Malme Opena 2020 naši sportisti takmičili su se u Clas performance 3 – Open category, te ostvarili su odlične rezultate osvojivši dvije medalje, Damir Rimac prvo mjesto a drugo mjesto Robert Steiner.

Drugi dan takmičenja Damir Rimac i Robert Steiner zauzeli su treće mjesto u konkurenciji parova u Open category . Nakon nastupa u dublu sva tri takmičara Udruženja Oaza nastupili u klasi S11 intelektualni invaliditet. Damir Rimac je osvojio bronzanu medalju dok su Robert Steiner i Irfan Kulić završili svoje nastupe u četvrtfinalu.

Čestitamo našim momcima na odličnom predstavljanju BiH na ovom prestižnom takmičenju. U BiH dolaze zlatna, srebrena i bronzana medalja. Svaka čast ekipa!!!!

Učešće na ovom prestižnom takmičenju Udruženje Oaza realizuje u okviru aktivnosti projekta “Moje pravo na sport”, finansiranom od strane MyRight- Empowers people with disabilities kroz program u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share