Jednodnevni izlet na prelijepo izletište Motka

☀️Dana 03. 11. 2022. godine, Udruženje Oaza organizovalo je jednodnevni izlet sa predstavnicima i članovima J.U. Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Kantonalne javne ustanove “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” – Nahorevo i JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, na prelijepo izletište Motka u blizini Općine Vogošća.
 
🌼Planinarski dom Motka, koji je u nadležnosti planinarskog društva “Planinar” Vogošća, nalazi se iznad Vogošće, u blizini sela Tihovići, na nadmorskoj visini od 1.254 metra. Udaljen je desetak kilometara od grada, smješten u netaknutoj prirodi i predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje prirode.
 
🎶Vesela atmosfera, druženje, lijepo vrijeme, neizbježne rekreativne sportske igre, kao i mnogo pjesme i plesa, bile su samo dio prelijepe atmosfere u kojoj su uživali svi članovi.
 
🤝 Aktivnosti realizovane u sklopu projekta “Socijalna INkluzija Osoba s intelektualnim Poteškoćama u Sarajevu” (SINOPS) finansijski podržanog od strane Caritas diocesana di Volterra.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share