Inkluzivno druženje u organizaciji AMK „Arko“ i JU Zavoda Pazarić

Dana 21. 10. 2022. godine sportska sala JU „Četvrte osnovne škole“ u Hrasnici  bila je ispunjena ugodnim žamorom i osmijesima brojnih učesnika sportskog inkluzivnog druženja kojeg su organizovali AMK „Arko“ i JU Zavoda Pazarić.
 
Održavanjem malonogometnog unified turnira pod nazivom „Sportom do prijateljstva“ organizatori su još jednom omogućili ljubiteljima nogometa da uživaju u igri, te podsjete javnost na značaj organiziranja društvenih aktivnosti kojim se omogućava i socijalno uključivanje mladih sa poteškoćama u razvoju.
 
Pored nogometaša JU Zavoda Pazarić, na turniru su učestvovale i sportske ekipe Udruženja „Oaza“, Doma „Nahorevo“, JU Zavoda Drin, JU Zavoda Bakovići, Zavoda Hum, te osnovci JU „Četvrte osnovne škole“ i JU „Druge osnovne škole“. učesnici turnira su dobili medalje, te ekipama koje su uzele učešće kao i pojedincima i koji su dali doprinos u organizaciji takmičenja AMK „Arko“ uručio je i zahvalnice.
 
Nakon „Druženja sa fudbalskom loptom“ svi učesnici turnira uživali su u drugarskim razgovorima uz roštoiljadu i pjesmu, te potvrdili još jednom da „Sportom do prijateljstva“ uvijek se sa radošću stiže.

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share