Dvije zlatne, jedna srebrna i četiri bronzane medalje za Zimskim olimpijskim igrama u Austriji

Dan 21.03.2017. godine za sportiste Specijalne olimpijade BiH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji, bio je fantastičan. Osvojeno je  osam medalja, od čega dvije u alpskom skijanju i pet u nordijskom trčanju.

Olimpijske pobjednice  postale su Edna Šunjić koja je osvojila zlatnu medalju u veleslalomu u grupi F06 sa rezultatom 1:21,96.  Edna je korisnik Udruženja OAZA i jako smo ponosni na njen uspjeh, posebno na jučerašnjim rezultatima, koji su na Dan Down sindroma simbolično predstavili “pomjeranje granica” ove populacije.

Nastupili  su  i ostali BiH takmičari u alpskom skijanju, gdje je Tanja Glavočević osvojila IV mjesto, Spomenko Martinović  i Andrija Radoš V mjesta u svojim grupama, dok  Harun Tanović nije uspio završiti utrku.

Bronzanom medaljom u veleslalomu okitila se Merima Osmanović koja je startala u grupi F02 sa vremenom 1:07,50 s.

Na drugom skijalištu za nordijsko trčanje  danas su naši sportisti bili  više nego uspješni. Nakon jučerašnjeg divizioniranja, danas su se održala finalna takmičenja u trci na 1000m u muškoj i ženskog konkurenciji,  gdje su se osvajale medalje za medaljom.

Olimpijsko zlato osvojila je Edita Dikonja u trci na 1000 m u grupi F14, srebrnu medalju u trci na 1000 m osvojila je Sanela Ćorović u grup F11,  a Selmedina Berišaj, takodjer u grupi F11 bronzanu medalju, Hiba Sultanović je osvojila bronzanu medalju u grupi F07. Od muškaraca bronzanom medaljom okitio se Radenko Savanović u grupi M09.

Pored osvajača medalja  danas su nastupili i Josip Adzaip (IV mjesto),  Kristina Klačar  I Nemanja Šević (V mjesto) I Njegoš Mihailović (VII mjesto)

22.03.2017. godine će se u alpskom skijanju održati divizoniranje u disciplini slalom, dok će se finalne trke  na 500 m u nordijskom skijanju za sve nase takmičare-ke.

“Hvala svima koji su omogućili da nasi  sportisti na najbolji način pokažu svoje mogućnosti među 3000 sportista iz 117 zemalja. Hvala našim vjernim sponzorima koji su omogućili naš dolazak ovdje, a prije svega hvala našem Ambasadoru Asmiru Begoviću i njegovoj ABF Fondaciji,  Rotary zajednici u BiH, Austrijskoj Ambasadi u  BiH,  BH Telecomu, Lutriji BiH I Uniqa osiguranju BiH.” kazala je Dr.Kada Delić

Pratite nas i na našim socijalnim mrežama

Share on facebook
Share