Udruženje Oaza sa odličnim rezultatima na regionalnom takmičenju u Sloveniji

U periodu od 08. do 10. juna 2018. godine u Ljubljani su održane 18. Ljetne državne igre Specijalne olimpijade Slovenije, na kojima su takmičari Udruženja Oaza ostvarili odlične rezultate.

“Naši sportisti su dokazali da se trud i rad isplati. Kontinuiran trenažni proces sa trenerima u okviru projekta “Moje pravo na sport” koji je finansiran od strane MyRight-a omogućio je da na međunarodnom takmičenju, 18-te ljetne regijske igre Slovenije osvojimo dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.       Zahvaljujući kontinuiranom trenažnom procesu takmičari Udruženja Oaza osvojili su dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju. Medalje su osvojili sljedeći takmičari:
  • ·PLIVANJE: Adnan Pribišić  (100 m prsno - zlatna medalja, 50 m prsno - srebrena medalja).
  • ATLETIKA: Karić Džemal (TRČANJE 100 m - srebrena medalja, BACANJE KUGLE - zlatna medalja), Juhić Amar (BACANJE KUGLE - srebrena medalja), Durmić Nihad (BACANJE LOPTICE - bronzana medalja).
  Ponosni smo što su naši sportisti među najboljim takmičarima u regionu u sportovima koje su odabrali da treniraju. Vi ste naš ponos!