U nedjelju se održao 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton

Start 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratona, G-Drive štefetnog polumaratona i Novo Nordisk Fun Run utrke, održan je u nedjelju, 17. septembra u 10 sati ispred BBI centra. Naši partneri i prijatelji iz Udruženja Sarajevo Marathon su i ove godine ukazali čast osobama sa invaliditetom i pozvali nas da budemo dio ovog događaja. Udruženje OAZA , Srednja stručna škola za osposobljavanje i obrazovanje i Zavod Pazarić pokazali su također svoje mogućnosti,te su nagrađeni medaljama organizatora.
Oaza tim i naši dragi volonteri iskoristili su ovaj veliki događaj da najave SPORTSKE IGRE OAZE 2017 koje će se održati u periodu od 05.do 08.10.2017 godine.Prolaznici i posmatrači trke dobili su promotivne letke koje su sadržavale detaljnije informacije o SPORTSKIM IGRAMA OAZE i projektu "Unaprijeđivanje kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama "

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.