Trčimo zajedno sa NGO Marathonom Sarajevo

U nedjelju 22.10.2017 sa početkom u 9:00 na Vrelu Bosne održat će se humanitarini treninig pod nazivom “Trčimo zajedno” kojeg organizuje NGO “Marathon” Sarajevo u terminu redovnih nedjeljnih Park Run treninga. NGO „Marathon“ organizuje trening „Trčimo zajedno“ u okrviru istoimenog projekta koje reailizira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Čast i zadovoljstvo nam je što ćemo biti dio ove priče koja praktično primjenjuje pravo osoba sa invaliditetom, tačnije član 30.da osobe sa invaliditetom imaju pravo da učestvuju u kulturnim aktivnostima, da se bave sportom I rekreacijom kao I svi drugi. Ovaj član se nalazi u UN konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom koju je BIH potpisala I ratifikovala 2009.godine, čime se obavezala na njeno poštivanje. U okviru projekta “Sport je moje pravo” koji finansira Švedska nevladina organizacija My Right I Švedska razvojna agencija SIDA, imamo za cilj da uključimo korisnike Udruženja Oaza u sportske klubove na području Kantona Sarajevo kako bi im obezbijedili ravnopravan status I uključenost u lokalnu zajednicu. Ovakva vrsta saradnje treba biti praktičan primjer inkluzije,te se nadamo da će ovakve manifestacije u budućnosti prerasti u tradiciju. Pridužite nam se i trčite zajedno s nama!