SPORTSKE IGRE OAZE 2017

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "OAZA" već tradicionalno organizuje najveće takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama na području jugo-istočne Evrope. Uz podršku glavnih donatora, nevladine organizacije MY RIGHT i SIDA iz Švedske cilj nam je da promovišemo mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport.  U okviru projekta "Sport je moje pravo" Udruženje OAZA organizuje sedme SIO igre koje će se održati od 05.do 08.10.2017. godine a nudit će takmičenja iz osam sportova, i to: plivanje, atletika, košarka, nogomet, boćanje, kuglanje, stolni tenis i MATP (motor aktiviti program - za osobe sa višestrukim smetnjama). Prema UN konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom koju je Bosna i Hercegovina potpisala i ratifikovala 2009. godine, osobe sa invaliditetom imaju pravo na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom. U SPORTU SMO SVI POBJEDNICI! Prijave, popratnu dokumentaciju i više informacija o SPORTSKIM IGRAMA OAZE 2017 potražite na našoj web stranici i podstranici SPORTSKE IGRE OAZE. U saradnji sa Udruženjem Sarajevo Marathon korisnici Udruženja OAZA uzet će učešće u dvije trke i to: -  "Djevojek na trčanju" koje će se održati 10.septembra.2017 godine u 10:00 sati, na Vilsonovom šetalištu. Cilj učešće je uključivanje djevojaka sa intelektualnim teškoćama u aktivnosti lokalne zajednice. -"Run Fun" će se održati 17.septembra.2017 godine u 10:00 sati,  ispred BBI Centra. Uključiti će više Udruženja i Zavoda za osobe sa intelektualnim teškoćama kako potstakli druženje ali i fer borbu za "Run FUN "madalju. Na obe utrke će se održati najava i promocija SPORTSKIH IGARA OAZE. Naši volonteri će informisati i dijeliti SIO 2017 promotivni materijal, te će bodriti OAZA tim na utrkama.

PRIDRUŽITE SE I VI I SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČAJTE SVE AKTIVNOSTI KOJE ĆE SE ORGANIZIRATI U NAREDNOM PERIODU!!!!

Raspored takmičenja za SPORTSKE IGRE OAZE 2017 pogledajte na slici ili preuzmite sa web stranice SPORTSKE IGRE OAZE.