Održana “Trka za demokratiju- 15.juli” u Sarajevu

U subotu, 15. jula s početkom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održana je"Trka za demokratiju - 15. juli", kratka trka humanitarnog karaktera. Generalni sponzori trke Ambasada Republike Turske u BiH, Turkish Airlines - Predstavništvo u BiH i ZiraatBank, po prvi put su pripremili trku za sve generacije, kojom se želi ukazati na bitnost društvene solidarnosti i humanosti, te je nekoliko bh. građanki i građana koji imaju potrebu dobili invalidska kolica.

Želeći da istaknu značaj društvene solidarnosti i humanosti i da pomognu bh. građanima, generalni sponzori "Trke za demokratiju – 15. juli" u saradnji s udruženjima Pomozi.ba i Balkanska platforma inkluzije, organizacijama civilnog društva koje aktivno djeluju na polju humanitarnog rada u BiH, a na osnovu njihovog istraživačkog rada na terenu odabrani su dobitnici invalidskih kolica.

Član Udruženja OAZA, Aldin Pecar dobio električna kolica u vrijednosti od nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, koji će mu svakako povećati kvalitet života i pomoći mu u boljem savladavanju svakodnevnice. Za Aldinovu potrebu su saznali uposleni Udruženja OAZA koji trenutno implementiraju projekat pod nazivom "Unaprjeđenje kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama" koji finansira Općina Stari Grad. Jedna od aktivnosti realizacije projekta je ažuriranje baze podataka svih osoba sa intelektualnim teškoćama koji su nastanjeni na području Općine Stari Grad. Kućnu posjetu obavljaju socijalni radnik i psiholog uz intervencije fizioterapeuta za korisnike kojima je neophodna fizikalna terapija.

Zahvaljujući gore navedenim sponzorima i našoj suradnji s njima, uspjeli smo obradovati i pomoći našeg korisnika koji će sada imati mogučnost lakšeg savladavanja svakodnevnice i  uključivanja u lokalnu zajednicu. Udruženja OAZA  će i dalje ustrajati u nastojanju da se svakom korisniku individualno pomogne.