Odličan plasman Udruženja “Oaza” u Beogradu

Ekipa Udruženja "Oaza" u Beogradu na 5. Međunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom "Beograd open 2018" gdje učestvuju takmičari iz 15 zemalja.

Igre su otvorene u petak u sportskoj sali Mejdan na Savskom vencu, a učesnici su iz Rusije, Njemačke, Libana, Slovenije, Grčke  Rumunije i BiH. Udruženje "Oaza" sa sportistima u Beograd  je otputovala 21.09.218.godine na takmičenje, a 22.09.2018.godine  održala su se takmičenja u atletici, košarci u kolicima, plivanju i paradresurnom jahanju. Naši atletičari su osvojili prvo, drugo i treće mjesto i to na pozicijama:
  •  Ismail Čehić, trčanje 60m - prvo mjesto
  • Bjelica Almin , trčanje 60 m drugo mjesto
  • Haris Hajdarević, bacanje kugle - treće mjesto
  Nakon odličnih rezultata tokom prvog dana takmičenja, ekipa nastavlja sa osvajanjima medalja, te je sutradan izborila za prvo i treće mjesto u stonom tenisu. Stportisti koji su osvojili medalje u  stonom tenisu su:
  • Rimac Damir - prvo mjesto
  • Robert Stejner - treće mjesto
U Sarajevo ekipa iz Beograda Udruženja "Oaza" ukupno donosi dvije zlatne medalje, jednu srebrenu medalju i dvije bronzane medalje. Beograd open 2018 je još jedan od dokaza da se kontinuirani rad i trud naših sportiska zajedno sa trenerima isplati, te smo na ovaj način dokazali da možemo biti među najboljim u Evropi.