“Djevojke na trčanju”

U nedjelju 10.septembra na Vilsonovom šetalištu održana je trka pod nazivom "Djevojke na trčanju" u organizaciji Udruženja Sarajevo Marathon. Udruženje OAZA i njene članice uzele su učešće na ovoj prelijepoj manifestaciji za sve djevojke i žene. Održana je i prva promocija i najava SPORTSKIH IGARA OAZE 2017 koju Udružnje OAZA organizuje u okviru projekta "Sport je moje pravo" koju finansira Švedska nevladina organizacija MyRight i SIDA. Ovo je praktična primjena UN konvencije o pravima osoba sa invaliditetom da se aktivno bave sportom i rekreacijom .....shodno tome zahvaljujemo se Udruženju Sarajevo Marathon koji podržava naše nastojanje da ovoj populaciji omogućimo ukljućenost u lokalnu zajednicu.