Udruženje Oaza sa odličnim rezultatima na regionalnom takmičenju u Sloveniji

U periodu od 08. do 10. juna 2018. godine u Ljubljani su održane 18. Ljetne državne igre Specijalne olimpijade Slovenije, na kojima su takmičari Udruženja Oaza ostvarili odlične rezultate.

“Naši sportisti su dokazali da se trud i rad isplati. Kontinuiran trenažni proces sa trenerima u okviru projekta “Moje pravo na sport” koji je finansiran od strane MyRight-a omogućio je da na međunarodnom takmičenju, 18-te ljetne regijske igre Slovenije osvojimo dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.

 

 

 

Zahvaljujući kontinuiranom trenažnom procesu takmičari Udruženja Oaza osvojili su dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.

Medalje su osvojili sljedeći takmičari:

  • ·PLIVANJE:
    Adnan Pribišić  (100 m prsno – zlatna medalja, 50 m prsno – srebrena medalja).
  • ATLETIKA:
    Karić Džemal (TRČANJE 100 m – srebrena medalja, BACANJE KUGLE – zlatna medalja),
    Juhić Amar (BACANJE KUGLE – srebrena medalja),
    Durmić Nihad (BACANJE LOPTICE – bronzana medalja).

 

Ponosni smo što su naši sportisti među najboljim takmičarima u regionu u sportovima koje su odabrali da treniraju.
Vi ste naš ponos!

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.