Svečano otvaranje IX Sportske igre Oaze – SIO

Svečano otvorenje Sportske IGRE OAZE 2019  s početkom 18:00h označilo je početak međunarodnog takmičenja za osobe sa intelektualnim teškoćama na području jugoistočne Evrope.  Na otvravanju igara prisustvovale su zemlje: Slovenija, Hrvatrska, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i naravno domaćini. u periodu od 03.10. do 06.10.2019. takmičari iz pomenutih zemalja boriti će se da osvoje mjesta u slijedećim sportovima:
plivanje, atletika, boćanje, MATProgram, kuglanje, košsarka, nogomet i stoni tenis.

Spotske igre Oaze održano je uz podršku od strane Švedske nevladine organizacije #MYRIGHT – Empowers people with disabilities koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.
Ovim putem se zahvaljujemo mnogobrojnim zvanicama koji su došli da podrže ovaj događaj. Svečano otvorenje je podržao ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija.
Za dodatnu zabavu pobrinuli su se najuspješniji bh izvođaći Hanka Paldum i Jasmin Fazlić – Jala brat
Zahvaljujemo se svima na dolasku!!!!!

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.