Svečano otvaranje IX Sportske igre Oaze – SIO

Svečano otvorenje Sportske IGRE OAZE 2019  s početkom 18:00h označilo je početak međunarodnog takmičenja za osobe sa intelektualnim teškoćama na području jugoistočne Evrope.  Na otvravanju igara prisustvovale su zemlje: Slovenija, Hrvatrska, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i naravno domaćini. u periodu od 03.10. do 06.10.2019. takmičari iz pomenutih zemalja boriti će se da osvoje mjesta u slijedećim sportovima:
plivanje, atletika, boćanje, MATProgram, kuglanje, košsarka, nogomet i stoni tenis.

Spotske igre Oaze održano je uz podršku od strane Švedske nevladine organizacije #MYRIGHT – Empowers people with disabilities koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.
Ovim putem se zahvaljujemo mnogobrojnim zvanicama koji su došli da podrže ovaj događaj. Svečano otvorenje je podržao ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija.
Za dodatnu zabavu pobrinuli su se najuspješniji bh izvođaći Hanka Paldum i Jasmin Fazlić – Jala brat
Zahvaljujemo se svima na dolasku!!!!!