SPORTSKE IGRE OAZE 2017

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “OAZA” već tradicionalno organizuje najveće takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama na području jugo-istočne Evrope. Uz podršku glavnih donatora, nevladine organizacije MY RIGHT i SIDA iz Švedske cilj nam je da promovišemo mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport.  U okviru projekta “Sport je moje pravo” Udruženje OAZA organizuje sedme SIO igre koje će se održati od 05.do 08.10.2017. godine a nudit će takmičenja iz osam sportova, i to: plivanje, atletika, košarka, nogomet, boćanje, kuglanje, stolni tenis i MATP (motor aktiviti program – za osobe sa višestrukim smetnjama).

Prema UN konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom koju je Bosna i Hercegovina potpisala i ratifikovala 2009. godine, osobe sa invaliditetom imaju pravo na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom. U SPORTU SMO SVI POBJEDNICI!

Prijave, popratnu dokumentaciju i više informacija o SPORTSKIM IGRAMA OAZE 2017 potražite na našoj web stranici i podstranici SPORTSKE IGRE OAZE.

U saradnji sa Udruženjem Sarajevo Marathon korisnici Udruženja OAZA uzet će učešće u dvije trke i to:

–  “Djevojek na trčanju” koje će se održati 10.septembra.2017 godine u 10:00 sati, na Vilsonovom šetalištu. Cilj učešće je uključivanje djevojaka sa intelektualnim teškoćama u aktivnosti lokalne zajednice.

“Run Fun” će se održati 17.septembra.2017 godine u 10:00 sati,  ispred BBI Centra. Uključiti će više Udruženja i Zavoda za osobe sa intelektualnim teškoćama kako potstakli druženje ali i fer borbu za “Run FUN “madalju.

Na obe utrke će se održati najava i promocija SPORTSKIH IGARA OAZE. Naši volonteri će informisati i dijeliti SIO 2017 promotivni materijal, te će bodriti OAZA tim na utrkama.

PRIDRUŽITE SE I VI I SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČAJTE SVE AKTIVNOSTI KOJE ĆE SE ORGANIZIRATI U NAREDNOM PERIODU!!!!

Raspored takmičenja za SPORTSKE IGRE OAZE 2017 pogledajte na slici ili preuzmite sa web stranice SPORTSKE IGRE OAZE.

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.