Potpisan ugovor za novi četverogodišnji projekat između MyRight BiH i Udruženja “OAZA”

U kancelariji MyRight u Sarajevu,  direktor Udruženja Oaza Armin Smajlović i koordinatorica MyRight-BiH Binasa Goralija zvanično su potpisali ugovor o realizaciji projekta “Moje pravo na sport” za period 2018.-2021.
Projekat će realizovati Udruženje Oaza u saradnji sa partnerskom organizacijom FIFH Malme, finansirat će ga MyRight.
Cilj ovog četverogodišnjeg projekta je povećati integraciju osoba sa intelektualnim teškoćama u Kantonu Sarajevo, kroz njihovo učešće u sportskim aktivnostima.

Ovaj projektni cilj Udruženje „OAZA” planira dostići kroz:

1. Jačanjem unutrašnjih kapaciteta Udruženje „OAZA” da organizuje i sprovodi sportske događaje za osobe sa intelektualnim teškoćama kroz partnerstvo sa Fifh Malme;
  2. Unaprijediti aktuelnu saradnju i proširiti partnerske odnose između Udruženja “OAZA” i sportskih klubova u Kantonu Sarajevo;
  3. Održati veliko međunarodno takmičenje „Sportske igre OAZE”;
  4. Poboljšati kompetencije za samostalan život članova Udruženja “OAZA” kroz povećanje tjelesnih sposobnosti.