Potpisan ugovor za novi četverogodišnji projekat između MyRight BiH i Udruženja “OAZA”

U kancelariji MyRight u Sarajevu,  direktor Udruženja Oaza Armin Smajlović i koordinatorica MyRight-BiH Binasa Goralija zvanično su potpisali ugovor o realizaciji projekta “Moje pravo na sport” za period 2018.-2021.
Projekat će realizovati Udruženje Oaza u saradnji sa partnerskom organizacijom FIFH Malme, finansirat će ga MyRight.
Cilj ovog četverogodišnjeg projekta je povećati integraciju osoba sa intelektualnim teškoćama u Kantonu Sarajevo, kroz njihovo učešće u sportskim aktivnostima.


Ovaj projektni cilj Udruženje „OAZA” planira dostići kroz:

  1. Jačanjem unutrašnjih kapaciteta Udruženje „OAZA” da organizuje i sprovodi sportske događaje za osobe sa intelektualnim teškoćama kroz partnerstvo sa Fifh Malme;
  2. Unaprijediti aktuelnu saradnju i proširiti partnerske odnose između Udruženja “OAZA” i sportskih klubova u Kantonu Sarajevo;
  3. Održati veliko međunarodno takmičenje „Sportske igre OAZE”;
  4. Poboljšati kompetencije za samostalan život članova Udruženja “OAZA” kroz povećanje tjelesnih sposobnosti.

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.