Potpisan ugovor o saradnji između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Udruženja “Oaza”

U kancelariji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u Sarajevu zajedno sa ministricom prof. dr. Elvirom Dilberović i direktora Udruženja “Oaza” Arminom Smajlovićem potpisan je ugovor o zajedničkoj saradnji u 2019.godini.

Projekat ” Jačanje kompetencija za život osoba sa intelektualnim tešoćama” ima za cilj spriječavanje nastanka ovisnosti poboljšavanjem uslova života i jačanje ličnosti. Ovaj projekat će se implementirati kroz dvije faze:

• Edukacija osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovih porodica o značaju prevencije rizičnog ponašanja u području ovisnosti, uključujući alkohol, opojna sredstva i novije ovisnosti (Internet).
  • Prevencija od ovisnosti kroz kreativno stvaralaštvo, sport i muzikoterapiju.

Direktnu korist od projekta imat će članovi Udruženja i njihove porodice jer će se nivo znanja iz pomenutih oblasti povećati, sve u svrhu poboljšanja općeg zdravstvenog stanja s kojim se omogućava bolji društveni status, te društveno korisniji angažman.