Otvorenje prostorije za fitness u Udruženju OAZA

Dana 17. 10. 2017. – U prostorijama Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ uz podršku Njemačke ambasade organizovalo je otvorenje prostorije za fitness.

Konferencija za medije bila je upriličena u sklopu dnevnog centra Udruženja Oaza na adresi Teheranski Trg br 6,u utorak, 17. oktobra 2017. godine, sa početkom u 12,00 sati.

Projekat „Sportska rehabilitacija“ reaalizuje se kroz tri faze:
• Aktivno treniranje osoba sa intelektualnim teškoćama (nogomet, košarka, stoni tenis, plivanje, bočanje i fitnes);
• Pripreme sportske ekipe za takmičenja;
• Učešće na domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

Cilj ovog projekta je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, i njihovo poboljšanje motoričkih sposobnosti.
Pored članova Oaze otvorenju fitness centra su prisustvovali i predstavnici Općine Novi Grad,te Fikret Zuko,predsjednik koordinacionog odbora organizacija osoba sa invaliditetom KS-a.

Prostorija za fitness će poboljšati i unaprijediti trenažni proces i omogučiti našim sportistima postizanje željenih rezultata.
Cijeli projekat je podržan od strane Njemačke ambasade u Sarajevu.