Osme po redu Sportske igre OAZE 2018

Najavljujemo da i ove godine, po osmi put, takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama, gdje prema najavama imamo preko 700 sportista – osoba sa intelektualnim teškoćama iz Bosne i Hercegovine i deset evropskih zemalja. Takmičenje će se održati u Sarajevu od 03. do 06. oktobra sa početkom u 18h na već poznatoj lokaciji u dvorani Ramiz Salčin, a sportisti će imati priliku da se takmiče u slijedećim sportovima: nogomet, košarka, atletika, stonitenis, bočanje, plivanje, kuglanje i MATP program.

Na našoj web stranici klikom na “SIO” imaju sve potrebne informacije o samom činu dešavanja Sportskih igara Oaze 2018, kao i upute za takmičarske ekipe koje će se ove godine takmičiti.
VIDIMO SE!

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.