Odličan plasman Udruženja “Oaza” u Beogradu

Ekipa Udruženja “Oaza” u Beogradu na 5. Međunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom “Beograd open 2018” gdje učestvuju takmičari iz 15 zemalja.

Igre su otvorene u petak u sportskoj sali Mejdan na Savskom vencu, a učesnici su iz Rusije, Njemačke, Libana, Slovenije, Grčke  Rumunije i BiH. Udruženje “Oaza” sa sportistima u Beograd  je otputovala 21.09.218.godine na takmičenje, a 22.09.2018.godine  održala su se takmičenja u atletici, košarci u kolicima, plivanju i paradresurnom jahanju.

Naši atletičari su osvojili prvo, drugo i treće mjesto i to na pozicijama:

  •  Ismail Čehić, trčanje 60m – prvo mjesto
  • Bjelica Almin , trčanje 60 m drugo mjesto
  • Haris Hajdarević, bacanje kugle – treće mjesto

 

Nakon odličnih rezultata tokom prvog dana takmičenja, ekipa nastavlja sa osvajanjima medalja, te je sutradan izborila za prvo i treće mjesto u stonom tenisu.

Stportisti koji su osvojili medalje u  stonom tenisu su:

  • Rimac Damir – prvo mjesto
  • Robert Stejner – treće mjesto

U Sarajevo ekipa iz Beograda Udruženja “Oaza” ukupno donosi dvije zlatne medalje, jednu srebrenu medalju i dvije bronzane medalje.

Beograd open 2018 je još jedan od dokaza da se kontinuirani rad i trud naših sportiska zajedno sa trenerima isplati, te smo na ovaj način dokazali da možemo biti među najboljim u Evropi.

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.