Oaza Open 2019

U periodu od 14 do 15. marta 2019 održano je međunarono takmičenje iz plivanja za osobe sa intelektualnim teškoćama pod nazivom  O a z a Open 2019
Na JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o Sarajevo održana preliminarna i finalna takmičenja u plivanju za osobe sa intelektualnim teškoćama. OazaOpen je takmičenje međunarodnog karaktera na kojem su se takmičari iz regiona okupili kako bi promovisali sportsku ravnopravnost osoba sa invaliditetom pod pokroviteljstvom Visit Sarajevo.

Prvi dan takmičenja obilježen je pozdravnim riječima organizatora događajja Oaza Open, formiranju sastanka volonera koji će u narednom periodu biti u organizaciji takmičenja. Treneri su obavili informativni sastanak s vodićima ekipe i takmičarima poželjeli da najbolji pobijedi.

Nakon održanog preliminarnog takmičenja OazaOpen 2019 za goste iz Slovenije, Srbije, i Crne Gore organizovali smo posjetu olimpijskim planinama Bjelašnice i Igmana pod pokroviteljstvom Visit Sarajevo
Gosti i takmičari su na ovaj način upoznati sa turističkom ponudom koju nudi zimska sezona u Sarajevu.
Pri završetku takmičenja dodijeljene su medalje najboljim takmičarima.

Prilikom takmičenja između ostalih gostiju, bili su i učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn. 💪😍
Tokom održavanja takmičenja u Hotelu BM priređen je ručak za sve učesnike, takmičare, stručnu službu i volontere.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji takmičenja #OazaOpen 2019.

Za više informacija o događaju možete posjetiti našu FB stranicu Udruženje Oaza, gdje se nalaze ostale fotografije sa takmičenja.