NGO Marathon Sarajevo & Udruženje “Oaza”

U Sarajevu je održan 13. polumaraton, na kojem je učestvovalo 1.200 trkača, uz dodatne dvije kraće utrke.
Uz standardni polumaraton (21,1 kilometar) danas na ulicama Sarajeva su istrčane i dodatne dvije trke i to G-Drive štafetni polumaraton i trka za građane “Novo Nordisk Fun Run”.
Udruženje Oaza sa svojim članovima istrčala je trku “Novo Nordisk Fun Run” i time promovisala ravnopravan status osoba sa invaliditetom u društvu. Sportisti koji su danas učestvovali u trci aktivno se bave sportskim aktivnostima u okviru projekta “Moje pravo na sport” finansiranog od strane Švedske nevladine organizacije #MYRIGHT – Empowers people with disabilities koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.
Ovim putem najavljene su i SPORTSKE IGRE OAZE 2019 koje će se održati od 03.10. do 06.10.2019.
Zahvaljujemo se @ngomarathon NGO Marathon Sarajevo na dugogodišnjoj saradnji i na odličnoj organizaciji!