NAJAVA IX SPORTSKE IGRE OAZE

Organizacioni odbor Udruženja “Oaza” s ponosom najavljuje
IX (devete) SPORTSKE IGRE OAZE koje će se održati u periodu od 03. do 06. oktobra 2019.godine u Sarajevu. Tokom prošlih godina Udruženje Oaza je kroz dobru atmosferu dokazala da sport spaja ljude sa različitih kontinenata i stvara nezaboravne uspomene kod svakog takmičara.

 

Čast nam je i zadovoljstvo da i ove godine budemo organizator stvaranja dobre zabave i odličnih rezultata.
👉Za detaljnije informacije pratite aktivnosti FB profil Udruženje Oaza ili nas možete kontaktirati putem našeg maila: ✉️ oaza@udruzenjeoaza.ba 
#OazaTim

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.