Najava Sportskih igara Oaze 2018

Dragi naši,

Uveliko počinju pripreme za SIO 2018. Ove godine, kao i predhodnih godina trudimo se da našoj populaciji omogucimo ravnopravan status u sportskim aktivnostima. Sportske igre Oaze  će se održati  u Sarajevu od 03. do 06. oktobra, a sportisti će imati priliku da se takmiče u slijedećim sportovima: nogomet, košarka, atletika, stonitenis, bočanje, plivanje, kuglanje i MATP program.

Mjesec dana prije takmičenja počet ćemo sa medijskom kampanjom, gdje ćemo kroz različite medije promovisati takmičenje, kako bi javnost bila na vrijeme informisana o ovom velikom sportskom takmičenju u BiH.

Na našoj web stranici klikom na “SIO” imaju sve potrebne informacije o samom činu dešavanja Sportskih igara Oaze 2018, kao i upute  za takmičarske ekipe koje će se ove godine takmičiti.

 

VIDIMO SE!

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.