M a l m o O p e n 2018

U okviru   projekta “Sport je moje pravo” takmičari Udruženja OAZA redovno uzimaju učešće na najvećem međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom Malmö Open u Švedskoj.
Ove godine smo odlučili da će se naši korisnici takmičiti  u stonom tenisu, te je u Švedsku otputovalo tri korisnika, od toga dva takmičara i jedna takmičarka, sa njima u  pratnji su dva trenera i PR Udruženja.
Međunarodno takmičenje Malmö Open održava se u periodu od 09.02 – 11.02. 2018 godine.

Tokom takmičenja naši korisnici su već prvog dana zabilježili značajne rezultate s kojima se možemo ponositi. Naime, naša dva najperspektivnija takmičara Damir Rimac i Robart  Steiner izborili su se za zlatnu i bronzanu medalju. Nakon uspješnog plasmana tokom prvog dana Damir i Robert su se takmičili u jakoj konkurenciji i osvojili su zlatnu i srebrenu medalju. Damiru je pripala zlatna medalja, a Robartu srebrena.  Moramo napomenuti da je na ovom prestižnom takmičenju učestvovale 24 zemlje, sa preko 3 000 takmičara.

Ove godine moramo istaći da smo u Švedskoj imali navijačku podršku od strane  bh fanaticos, koji su nam dali vjetar u leđa da budemo što bolji.

Zaista ovogodišnji plasman naših takmičara je na zavidnom nivou i s ponosom možemo reći da se rad i trud u naše takmičare isplatio. Ovo je dokaz da osobe sa invaliditetom iz Bosne I Hercegovine mogu rame uz rame stati sa takmičarima iz cijele Evrope i biti najuspješniji u sportu. Također nam je drago da možemo predstavljati Bosnu I Hercegovinu kao najperspektivniji sportisti. Medalje dolaze u Bosnu I Hercegovinu.

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.