Društveno odgovorna utrka “Avon Djevojke na trčanju” & Udruženje “Oaza”

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu danas su se održale dvije kratke i društveno odgovorne utrke, “Avon Djevojke na trčanju” i “Nesquik Kids Run”, u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo.
U sklopu najmasovnijeg festivala trčanja u BiH Udruženje Oaza bila dio tima društveno odgovorne utrke i time zajedno sa Udruženjem Marathon Sarajevo promovirala socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Također, članovi i stručna služba je informisala javnost i najavila devete po redu Sportske igre Oaze, koje će se održati u periodu 03.10.- 06.10.2019 u Sarajevu. #sio2019

Sportske igre Oaze organizuju se u okviru projekta “Moje pravo na sport” finansiranog od strane Švedske nevladine organizacije#MYRIGHT BiH Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.