Društveno odgovorna utrka “Avon Djevojke na trčanju” & Udruženje “Oaza”

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu danas su se održale dvije kratke i društveno odgovorne utrke, “Avon Djevojke na trčanju” i “Nesquik Kids Run”, u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo.
U sklopu najmasovnijeg festivala trčanja u BiH Udruženje Oaza bila dio tima društveno odgovorne utrke i time zajedno sa Udruženjem Marathon Sarajevo promovirala socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Također, članovi i stručna služba je informisala javnost i najavila devete po redu Sportske igre Oaze, koje će se održati u periodu 03.10.- 06.10.2019 u Sarajevu. #sio2019 

Sportske igre Oaze organizuju se u okviru projekta “Moje pravo na sport” finansiranog od strane Švedske nevladine organizacije#MYRIGHT BiH Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.