Dezinfekcija prostorija Udruženja “Oaza” Sarajevo

Dezinfekcija prostorija Udruženja “Oaza”

Danas je Ekipa Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo posjetila prostorije Udruženja “Oaza” i izvršila dezinfekciju prostorija u sklopu centra.
Ovim putem zahvaljujemo se na brzoj intervenciji Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo i na odličnom odrađenom poslu.
Apelujemo na sve naše članove da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa izdatih od nadležnih institucija.
#OazaTim

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.