Članovi Udruženja “Oaza” zajedno sa SOBiH na Special Olympic World Games Abu Dhabi

Abu Dhabi će po prvi put od osnivanja Specijalne olimpijade biti domaćin ljetnih Specijalnih olimpijskih igara na kojim će nastupiti preko 7000 sportista iz preko 170 država, među kojim je i Bosna i Hercegovina. Takmičari iz BiH će se takmičiti u četiri sporta i to u atletici, stonom tenisu, plivanju i fudbalu.

Ispred Udruženja “Oaza” na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama koje su se održale u periodu od 08. do 22. marta predstavljali su Irfan Kulić u stonom tenisu i Zlatan Horo u plivanju zajedno sa trenericom Nerinom Karahmet. Naša ekipa je zajedno sa ostatkom tima Specijalne olimpijade BiH otputovala u Tuzlu. U narednom periodu  planiran put za aerodrom u Beogradu, gdje će se sastati sa kolegama iz regiona, te zajedno su otputovali za Abu Dhabi. 

Udruženje Oaza

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ osnovano je još 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove nama drage populacije. Udruženje trenutno broji 536 korisnika osoba sa intelektualnim teškoćama. „Oaza“ nudi razne sadržaje u cilju unapređenja i stimulacije psiho-fizičkih sposobnosti naših korisnika. Okupacione radionice su jedna posebna oblast koja svakodnevno rezultira unikatnim rukotvorinama naših korisnika i voditelja radionica. Art , tkačka radionica, radionica za izradu sapuna, keramička radionica te sviječarska razvijaju grubu i finu motoriku ali najvažnije nam je da u tim radionicama nastaju nova prijateljstva i lijepo iskorišteno vrijeme.