Članovi Udruženja “Oaza” zajedno sa SOBiH na Special Olympic World Games Abu Dhabi

Abu Dhabi će po prvi put od osnivanja Specijalne olimpijade biti domaćin ljetnih Specijalnih olimpijskih igara na kojim će nastupiti preko 7000 sportista iz preko 170 država, među kojim je i Bosna i Hercegovina. Takmičari iz BiH će se takmičiti u četiri sporta i to u atletici, stonom tenisu, plivanju i fudbalu.

Ispred Udruženja “Oaza” na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama koje su se održale u periodu od 08. do 22. marta predstavljali su Irfan Kulić u stonom tenisu i Zlatan Horo u plivanju zajedno sa trenericom Nerinom Karahmet. Naša ekipa je zajedno sa ostatkom tima Specijalne olimpijade BiH otputovala u Tuzlu. U narednom periodu  planiran put za aerodrom u Beogradu, gdje će se sastati sa kolegama iz regiona, te zajedno su otputovali za Abu Dhabi.