Ministar Garibija u posjeti Udruženju “Oaza”

Ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Malik Garibija posjetio je prostorije Udruženja “Oaza” na području Općine Novi Grad, upoznao se sa radom i djelovanjem stručne službe Udruženja. Ovom prilikom ministar je razgovarao sa članovima Udruženja i vidio način rada radno – okupacionih radionica gdje članovi Udruženja svakodnevno borave.

Udruženje “Oaza” već decenijama predstavlja oslonac brojnim osobama s intelektualnim teškoćama. Obišli smo prostorije udruženja, razgovarali s korisnicima, pratili radno okupacione terapije i upoznali se sa sjajnom ekipom uposlenika i volontera Oaze na čelu sa direktorom Arminom Smajlovićem i predsjednikom Midhatom Karahmetom, rekao je ministar Garibija.

Ministar je društvu Samira Suljagića, direktora Centra za socijalni rad i Sanjina Saračevića, općinskog vijećnika u Novom Gradu, imao  priliku upoznati se detaljnije o radu Udruženja “Oaza”, problemima koje danas Udruženje ima i o planovima razvoja Udruženja. Udruženje “Oaza” je kao dio Koordinacije udruženja osoba s invaliditetom strateški važan partner Ministarstva u reformama na kojima minisatrstvo zajedno  radi.

Zahvaljujemo se ministru Maliku Garibiji na posjeti!