Avon Djevojke na trčanju i ove godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu zajedno sa Udruženjem Oazom

Nakon brojnih uspješnih projekata omasovljavanja rekreativnog trčanja i promocije zdravog života, Udruženje "Marathon" Sarajevo je 9. septembra organizovalo i šestu po redu trku za djevojke, "Avon Djevojke na trčanju“, koja i ove godine bilježi veliki broj učesnica. U okviru festivala trčanja u Sarajevu, Olimpija Run Festa, u nedjelju je, 9. septembra sa početkom u 10 sati ispred SCC centra održana  6. po redu trka za djevojke pod nazivom "Avon Djevojke na trčanju". Generalni sponzor trke je kompanija AVON koja već 130 godina podržava akcije koje osnažuju žene, a ove godine slavi i 15 godina postojanja u Bosni i Hercegovini. Udruženje "Oaza" već tradicionalno učestvuje na svim manifastacijama koje ogranizuje Udruženje NGO Marathon Sarajevo i ove godine smo sa svojim djevojkama i timom Udruženja Oaza zajedno trčali i dobro se zabavili. Posjetioci ove manifestacije imali su priliku kod promotivnog štanda našeg Udruženja dobiti informacije o Sportskim igrama Oaze 2018 #SIO te o samom radu Udruženja. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim prisutnim, kao i organizatorima trke "Avon djevojke na trčanju"  na dobroj atmosferi i zabavi.